Plante suculente naturale
Cele mai vandute Plante suculente naturale
Suculentele reprezintă un trend care nu au acaparat doar grădinile È™i spaÈ›iile exterioare, ci È™i spaÈ›iile interioare È™i decoraÈ›iunile de ocazie ca de exemplu nunÈ›ile sau petrecerile festive. Cele mai multe specii de suculente provin din zone din Africa sau America Centrală unde temperaturile sunt ridicate È™i umiditatea este redusă. Deoarece suculentele stochează apa în frunze, acestea pot rezista mult timp la soare cu o frecvență mică de udare.
Care sunt speciile reprezentative de plante suculente?
Există specii reprezentative de plante suculente, bine-cunoscute sau mai puÈ›in È™tiute în zona noastră. Sedum morganianum, de exemplu, reprezintă una dintre cele mai uÈ™or de îngrijit suculente. Această suculentă creÈ™te cel mai bine în interior, într-un recipient bine drenat, unde tulpinile sale lungi se pot desprinde de marginea ghiveciului. Crassula ovata, suculenta care este des confundată cu un bonsai pentru modul în care ea creÈ™te È™i este întreÈ›inută, are un trunchi gros È™i ramuri cu frunze groase care cresc într-o formă ovală. Când această plantă ajunge la maturitate, aceasta dezvoltă flori în formă de steluÈ›e albe sau roz. Aloe vera, este de asemenea, o plantă din categoria suculentelor, foarte cunoscută pentru multiplele sale beneficii legate de sănătate. Sansevieria trifasciata sau snake plant, este o planta iubită de către acei oameni care nu au timp să se ocupe de plante, aceasta nefiind foarte pretenÈ›ioasă.
Specii de plante suculente mici, ideale pentru apartament
Suculentele mici sunt perfecte pentru a fi admirate în apartamentele noastre, fiind foarte simpatice, uÈ™or de întreÈ›inut, de crescut È™i de înmulÈ›it. De exemplu, Sempervivum tectorum este o specie des întâlnită în apartamentele Europenilor, deoarece aranjamentele florale realizate din această specie sunt mici, nu ocupă mult spaÈ›iu È™i se pot asorta în aÈ™a fel încât acestea să fie potrivite oricărui stil de design interior. Alte specii de suculente ca È™i Kalanchoe tomentosa, Mammillaria (care este de fapt un cactus din specia suculentelor), Euphorbia Milii sau Schlumbergera x Buckleyi sunt potrivite pentru decorarea oricărui tip de stil utilizat în designul apartamentelor.
Cum se ingrijesc suculentele?
Suculentelor le place lumina, însă dacă sunteÈ›i atenÈ›i la frunze veÈ›i observa întotdeauna dacă este prea multă lumină pentru acestea (de exemplu dacă stau la soare toată ziua, frunzele pot îngălbeni uÈ™or deoarece È›esuturile moi se distrug). O plantă suculentă care stă într-un loc întunecat, de asemenea, se va întinde È™i va avea un aspect de plantă alungită. Suculentele tolerează foarte bine temperaturile scăzute, până la 4-5 grade. În general, acestea cresc frumos în intervalul de 20-25 grade pe timp de zi È™i 10-15 grade pe timp de noapte. Acestea trebuie udate din abundență vara, însă nu frecvent, pentru că ele stochează foarte bine apa în frunzele lor, aceasta fiind de ajuns pentru câteva zile. Când sunt plantate, suculentele trebuie să aibă un pământ care să permită drenajul, iar pentru ca acesta să fie cât mai bine realizat se pot adăuga straturi de pietre în pământ.